Unió

Autor: Miquel Planas
Any de realització: 2010-2012
Materials: acer inoxidable
Ubicació: Rambla de Pep Ventura
Promotor: PIVSAM

Escultura formada per 15 pòrtics d’acer inoxidable que simbolitzen el nexe entre la Geltrú i Vilanova, i tracen el dibuix que segueix el carrer de la Unió.

Aquesta escultura va ser el projecte escollit en el II Concurs d’escultures en espai públic realitzat per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú l’any 2009. D’entre les sis propostes presentades el jurat va escollir el projecte de Miquel Planas que simbolitzava la unió entre la Geltrú i Vilanova.

L’obra es va inaugurar l’any 2012. La seva ubicació a la Rambla Pep Ventura, està lligada a la nova urbanització d’aquest espai.

Miquel Planas Roselló

Palma de Mallorca, 1961

Doctor en Belles Arts i Catedràtic d’Escultura per la Universitat de Barcelona. Pertany al grup d’investigació “Barcelona, Recerca, Art i Creació” del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (Generalitat de Catalunya).

Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives a Espanya, França, Luxemburg, Alemanya, Itàlia i Holanda. També ha realitzat escultures públiques en diverses ciutats: Sitges, Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, Palafrugell, Andorra i Vilanova i la Geltrú

Per saber-ne més

Enllaços d’interès