Monument al Pescador

Autor: Miquel Oslè i Saenz de Medrano
Any de realització: 1908 (instal·lada el 1987)
Material: Bronze
Mides: 2.40 m d’alçada
Ubicació: Pl. del Port
Promotor: Donació de la filla de l’escultor al Pòsit de pescadors.

Escultura creada l’any 1908 per Miquel Oslè, i situada a la Plaça del Port.

Els dirigents del Pòsit van veure la conveniència que a la platja hi hagués un monument a tantes generacions d’homes de mar i d’això se’n feu ressò la premsa de Barcelona. La filla de Miquel Oslè va decidir regalar al Pòsit una escultura realitzada pel seu pare que es deia “Pescador”.

A partir del guix original l’escultura es va fondre en bronze a la foneria Ramon Vilà, de Valls.

L’escultura es va inaugurar el 28 de juny de 1987, amb motiu de la processó de Sant Pere, dins dels actes de la Setmana del Mar.

Miquel Oslé i Sáenz de Medrano

Barcelona, 1879 – 1960

Fou un escultor català. Treballà en coŀlaboració amb el seu germà Llucià. S’inicià com a aprenent al taller d’escultura industrial de Josep Bofill, passant després a la fundició Masriera i Campins, on ingressà també el seu germà Llucià, i on coincidiren amb Manolo Hugué. També foren deixebles de Josep Montserrat i Portella.

Miquel treballà també un temps amb Josep Llimona. Ambdós foren catedràtics d’escultura a l’Escola de Belles Arts de Barcelona.

Rebé nombroses distincions per la seva obra: a l’Exposició de Belles Arts de Barcelona de 1896 obtingué menció honorífica; el 1906, rebé la primera medalla a Madrid amb Esclaus; el 1907, primera medalla a Barcelona amb Inspiració.

Per a saber-ne més:

Bibliografia

  • AAVV. La Nostra Mar. Publicació del Museu del Mar. Vilanova i la Geltrú, 1987

Enllaços d’interès